Volver al sitio

 

Jornada Busseig Salut i Seguretat

El passat dissabte 30 de novembre, el Club Esportiu CEM Pallejà va organitzar i va poder gaudir de dues ponències especials en una jornada anomenada “Busseig, Salut i Seguretat”.

La primera intervenció va ser a càrrec de la Dra. Àngela Bellmunt, bussejadora i metgessa especialista en Otorrinolaringologia. L’Àngela ens va endinsar dins l’oïda, el nas i els sinus, explicant la seva anatomia, el seu funcionament i els incidents vinculats a ells en el busseig.

Els assistents van comprendre i posar nom a fenòmens que han experimentat alguna vegada bussejant, com per exemple el vertígen alternobàric o un barotrauma explosiu. Van descobrir petits “trucs” per ajudar a compensar correctament, com fer millor la maniobra de Valsalva així com evitar infeccions. I el més important, va respondre a les preguntes dels assistents, resolent dubtes de casos propis.

A continuació, el Dr. Agustí Ruiz, Metge especialitzat en Medicina Subaquàtica i Hiperbàrica i en Emergències, Director Mèdic de la FECDAS i membre del Comitè Mèdic de la CMAS, va explicar què és la medicina hiperbàrica i va presentar la fisiopatologia del busseig, diferents tipus de patologies disbàriques així com la prevenció del accidents en el busseig, tot això a partir de casos reals.

Va ser una jornada realment interessant, compartida amb companys i companyes d’altres clubs membres de la FECDAS que van apropar-se a Pallejà, clubs com ara el YAHOOOH! de Martorell, el SASBA de Badalona i l’UNISUB de Sabadell, entre d’altres.

Todos los artículos
×

Ya está casi listo...

Te enviamos un correo. ¡Por favor haz clic en el enlace del correo para confirmar tu suscripción!

Aceptar